Note to self

Jag skriver det här för att jag aldrig ska glömma det: Nikita har INTE varit en rolig bebis! Skrek hela sitt första halvår i priincip, sen var det lugnt i cirka 1,5 månad, sen kom hon in i separationsfasen… Ytterligare två månader med gallskrik så fort hon lämnade min famn. Att hjälpa Ilion själv hemma med båda två innebar gråt och skrik HELA tiden. hysteriskt. Så fort jag bara rörde mig här hemma så började hon skrika. Så fort hon såg mig eller hörde mig började hon skrika. Att lämna henne på barnpassningen på gymmet var inte roligt, hon var som ett plåster på hon som har barnpassningen. Om Ilion var med så gick det bättre. En gång fick hon hämta mig i gymet för det gick bara inte. Jag är så trött på henne skrik så det finns inte! Hon har verkligen gråtit och skrikit cirka 85 % av sin vakna tid sen hon föddes (om man räknar bort måltiderna). Helt otroligt att jag inte blivit sinnessjuk!

De senaste två dagarna har varit bättre. Hon är gladare och kan sysselsättas medan jag hjälper Ilion. Jippie. Hon har fyra tänder som stört henne en del. Hon försöker säga ”lampa” och ”titta” och hon pekar på allt hon är intresserad av. Hon låter mycket, tjuter, grymtar för sig själv och gnyr. Dansar våldsamt så fort hon hör musik. Älskar Ilion, mig och david och skrattar gärna åt oss. Lite skeptisk och blyg inför andra, vill helst vara hos mamma. Sitter jag på golvet med henne så leker hon gärna med leksaker, annars hänger hon efter mig. Sover hela nätterna från 19-6.30 i eget rum. Ammas 4 ggr/dygn och äter helst plockmat, ogärna puré. Hennes hår växer mycket just nu. Hon väger cirka 8,2 kg (tror ja). Har varit på akuten en gång för att inhalera då hon var snabbandad och ansträngd. Varit mycket förkyld men det är bättre nu. Hon kryper och går gärna längs med saker. Släpper taget. Är väldigt förtust i Maddes hud Bertil och skrattar högt åt honom samtidigt som hon är livrädd…haha. Sötnöten.

Ilion växer så det knakar, är trotsig som alla barn och har slutat med napp.. Pratar jättebra och säger mycket kul varje dag. Är blöjfri dagtid men inte på natten. Tycker mycket om Nikita men inte när hon tar hans leksaker 😉

~ av janeinsane på april 11, 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: