Tiden går

Egentligen inte för snabbt utan alldeles lagom tycker jag! Kan längta till jobbet ibland, speciellt när cirkusen är som värst här hemma 😉

Det är inte lätt att få dagarna att gå med två små huliganer, särskilt inte när magsjuka härjar på FSK så Ille är hemma med oss denna veckan. Idag har vi varit och tränat, ungarna på barnpassningen som är GULD värd! Bara att packa vagnen med blöjor, käk, träningskläder och regnskydd och ge sig ut vid tio på morgonen. Nikita ska sova och Ilion kollar på grävmaskiner vid alla byggen och så tar vi en tur till nån lekplats och FÖRHOPPNINGSVIS sover N. Går in till PLUS vid elva och försöker få i båda nåt att äta innan jag ska träna. Sen hem och handla och kanske städa och laga mat hemma och leka såklart. Så kan det se ut flera dagar i veckan. Skönast är ju att träna med Ilion på FSK, då behöver jag bara gå till PLUS innan N vaknat eftersom hon sover i vagnen. Lite käk eller amning innan och så är hon redo.

Nikita då? Hon är 7,5 månad och hon har lärt sig krypa för två veckor sen och för drygt några dagar sedan så försöker hon ställa sig upp mot allt. Tyvärr förstår hon inte att hon är för liten, det slutar oftast med att hon ramlar och slår sig. Gap och skrik hela tiden för upp igen ska hon…PUH. Hon är väldigt väldigt mammig och försöker säga MAMAMAMAMA så fort hon ser mig och kryper efter mig i hela huset och skriker (när hon inte ramlar runt vill säga). Den senaste veckan har hon sovit 10-11 timmar i sträck på natten, bara gnällt lite vid nåt tillfälle. Somnar vid halv åtta på kvällen och går senast upp kl 07. Ammar fortfarande delvis men älskar mat. Dock inte alltid min hemmalagade. Hon äter gröt på kvällen och lunch på förmiddagen och numera äter hon också ett halvt mål grönsakspuré eller lagad mat på eftermiddagen och ett rån med avocado och lite turkisk youghurt till frukost. Största idolen är såklart storebror (inte alltid ömsesidigt). Hon har två små tänder i underkäken också.

Ilion är trotsig och gråter egentligen för allt, han skapar motgångar själv att gråta över, ignorerar allt vi säger och sover inte alltid längre på dagen. Han står på ståbräda kortare sträckor istället för att sitta i vagnen. Han kan inte leka ensam utan vill att nån vuxen sa vara med och gärna leka ÅT honom. Han pratar jättebra och älskar att sjunga. Han börjar förstå att Nikita också har känslor och vill ibland vara med och trösta. Han är blöjfri på dagarna men inte på natten, har varit sen i somras. 

Och jag kämpar på med träningen. Det är ett välkommet break och nu kan jag få lite resultat när jag faktiskt får sova mer och mer. Jippie!

 

~ av janeinsane på februari 18, 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: