Personlighet

Nikita är en krävande dam och strävar hela tiden framåt mot nya äventyr. Hon har kunnat förflytta sig framåt i sängen sen hon var drygt fem månader. Numera drar hon sig fram på golvet också och ställer sig i krypställning på alla fyra och gungar eller kastar sig framåt. Hon sitter själv utan stöd.

Vi har haft det tufft med nattsömnen i två månader då hon ammat varannan eller var tredje timme och sovit i vår säng. Hon har skrikit mycket på nätterna, krånglat. Velat amma och sen velat ligga själv på mage och sova. Jag har haft problem att somna om när jag vart vaken för länge så jag har kanske skrapat ihop sammanlagt fem timmar sömn varje natt.

Vi har varit på familjecentrum för att få feedback och råd kring hennes sömn men det har inte gett nåt ännu.

Bärsjal fick hon sluta med vid fem månader eftersom jag fick nackspärr som inte gick över efter två veckor. Det var inga problem alls, nu sover hon ute två ggr varje dag utan problem.

De senaste två nätterna har hon sovit i sin egen säng och bara vaknat och gnällt några ggr. Inte ammat mer än två ggr. Har varit lite protester vid läggdags men det känns som att hon varit mogen för detta. Förut fick hon somna vid bröstet och nattning tog en timme och sen vaknade hon flera ggr i timmen. Har hänt många ggr att vi gett upp och så har hon varit vaken tills vi lagt oss och somnat bra då.

Med maten går det framåt. Hon äter ett mål gröt och lite matpure varje dag, håller på att öka maten. Hon blir jättearg om hon inte själv får slafsa i maten själv, då skriker hon så hon sätter i halsen. Total sanering efter varje måltid. Hon ammar resten av dagen.

Hon är nyfiken på allt och ska vara med överallt. Väldigt mammig Och vill helst vara i min famn så fort hon hör eller ser mig. Hon älskar ilion. Hon skriker väldigt högt för att påkalla uppmärksamhet, låter svinkul 🙂

Med min träning går det sådär, tappar lusten när jag sover dåligt! Försöker flera ggr i veckan och lämnar då Nikita på gymmets barnpassning. Funkar toppen. Vi har en crosstrainer hemma som jag kör hårda Intervaller på.

Just nui är vi förkylda alla här hemma, det är min syster som smittat oss efter jul och nyår. Suck. Julen var bra förutom att David var tjurskallen och vägrade vara tomte…jag blev förbannad och är fortfarande.

Annonser

~ av janeinsane på januari 5, 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: